* Het betreft de panden met de nummers 76 en 90,
hier beide met dichtgetimmerde voordeur.

Toepasselijke cartoon (NRC, 16-12-2005)

DUBBELDAMSEWEG ZUID
20 december 2005

HENNEP


DORDRECHT - De politie heeft op dinsdag 20 december in drie panden in Dordrecht hennepplantages ontdekt. Het gaat om twee woningen aan de Dubbeldamseweg Zuid* en een woning aan de Heysterbachstraat. In totaal zijn ruim 800 wietplanten ontdekt en vernietigd. De politie was getipt over de mogelijke hennepkwekerijen.
In een van de panden aan de Dubbeldamseweg Zuid werden zo'n 377 wietplanten aangetroffen. Deze werden onderhouden in verschillende ruimtes. De hennepkwekerij werd ontmanteld. De apparatuur en de wiet is vernietigd. De eigenaar van het pand werd aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Dordrecht. Hij wordt nader gehoord over zijn betrokkenheid en is ingesloten.


In het andere pand aan de Dubbeldamseweg Zuid werden twee hennepkwekerijen ontdekt. Het ging in totaal om zo'n 345 wietplanten. Ook hier werd de hennepkwekerij ontmanteld. De apparatuur en de wiet is vernietigd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de bewoner(s).
In het pand aan de Heysterbachstraat was het eveneens raak. In deze woning werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Het ging om zo'n 117 wietplanten. Alle apparatuur en de wiet is vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s).


AANGEHOUDEN NA ONTDEKKEN HENNEPKWEKERIJ

DORDRECHT – De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 december op zaterdag 24 december een 35-jarige Dordtenaar aangehouden op de Sint Jorisweg. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een wietplantage in een pand aan de Dubbeldamseweg Zuid. De politie ontdekte de wietplantage op dinsdag 20 december j.l. Het ging om zo’n 345 wietplantjes.  De hennepkwekerij werd ontmanteld en alles vernietigd. Een 38-jarige man uit Dordrecht werd de dag na de ontdekking van de hennepkwekerij – 21 december – aangehouden. Hij is de eigenaar van het pand aan de Dubbeldamseweg Zuid. Hij werd na verhoor heengezonden. De 35-jarige Dordtenaar is na een nachtje in de cel op zondag 25 december heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet.